Näe & Koe

Houtskarissa on paljon näkemistä ja tekemistä kesällä. Tämän vuoden uutuutena ovat kauniit bussipysäkit, joita voit ihailla teiden varsilla. Miksipä et ottaisi jokaisen bussipysäkin edessä selfietä, jonka voit sitten lähettää kotiin ystävillesi? Tarjoamme myös ainutkertaisia saaristokokemuksia eri saarille kulkevilla lautoilla – ja kaikki ilmaiseksi! Lisätietoa saarihyppelystä löydät tästä.

Käydessäsi museoalueella voit kulkea pitkin Pyhän Andreaksen kultturipolkua. Polku alkaa kirkolta ja jatkuu Pyhän Andreaksen pappilan, seurakuntatalon ja vanhan mestauspaikan ohitse. Se ohittaa tämän jälkeen kunnantalon, nykyisen aluekonttorin, ja päätyy pitäjäntuvalle. Polku on merkitty kymmenellä tiedotuskyltillä kolmella eri kielellä.

Jos toiveissasi on aktiiviloma, voit vuokrata polkupyörän neljästä eri paikasta (CarfieldNäsbyn Vierasvenesatama/SkagenSaaristokoulu & Hyppeis VärdshusMossala Island Resort) ja vierailla Träskin peruskoulun pienoisurheilukentällä. Voit myös treenata kuntopolulla, joka mutkittelee läpi metsän ennen Träskin risteystä.

Erikokoisia kajakkeja ja veneitä on vuokrattavissa sekä Mossalassa että Hyppeisissä, ja voit pelata minigolfia Näsbyn matkailuinfopisteen vieressä.

Myös lapset pitävät minigolfista, kiipeilemisestä kiipeilytelineillä Träskin peruskoulun pihalla sekä seinäkiipeilystä pienoisurheilukentällä. He haluavat varmasti myös tavata Kalakamut vierasvenesatamassa, josta saa myös lainaksi haavin vesileikkejä varten. Matkailuinfosta voi saada lainaksi puolestaan ongen. Jos haluaa kalastaa muilla välineillä kuin ongella, tulee olla perehtynyt kalastuslupasäädöksiin, joista on kerrottu esitteessä ‘’Tervetuloa saaristoon’’.

Voit myös ottaa rennosti ja kuljeskella luonnossa, tutkia uusia kasveja ja villieläimiä, poimia marjoja ja sieniä, katsella lintuja maalta ja mereltä tai ehkä pistäytyä uimassa Vittelundin hiekkarannalla. Saunanvuokraus onnistuu ainakin neljässä eri paikassa (Hyppeis, Mossala, Näsby, Saaristokoulu).

Houtskarista löytyvät pitkässä rivissä olevat venevajat ovat todella ainutlaatuisia. Jos tulet lautalla Mossalasta, voit ihailla tätä kaunista riviä Björkön rannassa. Jos taas olet matkalla Mossalaan, voit jättää auton entisen Björkön kaupan pihalle ja kävellä rantaan ihailemaan venevajoja lähemmältä, ennen kuin jatkat matkaasi kohti Mossalaa. Hyppeisten kylästä löytyy myös samankaltaisia venevajoja.

Lyckebon tori

Lyckebon tori on Näsbyn sydän, mukava paikka missä voit nauttia jäätelöstä ja maukkaista leivonnaisista kahvin kera sekä ostaa lahjoja ja matkamuistoja kotiin. Täältä löytyy myös ilmainen yleinen wc. Torilla järjestetään välillä myös kirppareita ja muita tapahtumia.lyckebotorg

Torggilletin (torikilta) FB-sivu informoi torin toiminnasta ja tarjonnasta ja Hantverksbodenin FB-sivu informoi omasta tarjonnasta.

Aukioloajat kesällä 2020 -> 15.8

Torgboden (Toriaitta(leivonnaisia, leipää, käsitöitä, matkamuistoja) to – la klo. 10-14

Hantverksboden (Käsityöaitta(leivonnaisia, leipää, kalaa, käsitöitä, matkamuistoja, kukkia) pe – la klo. 10-12, myös ti-ke klo. 10-12, katso lisäinfoa aidan omalta FB-sivulta.

Gittanin jäätelökioski (jäätelöä, kahvia, voileipiä, karkkia) ti, to ja la klo. 11-14

Brittin leipäpöytä (leipää, leivonnaisia, mattoja, villasukkia) to klo. 10-14

Pop up-puoti Tänäkin vuonna voit vuokrata Pop up-puotimme 5e/päivä. Varaa soittamalla numeroon +358 400 224 929.

_________________________

Antonia i Mossala 210619 Harifran kan du fortsatta mot Inio

SAARIHYPPELY

Tee retki saareen yhteyslaivareitin varrelta. Tarkista paluumatkan lähtöaika. Matka varataan edellisenä päivänä ennen klo 16.00!

1. Tiistai/ m/s Satava +358 40 849 5140
Roslax 12.20y -> Lempmo – Ytterstö – Bockholm – Sövdö – Nåtö -> Torsholma 14.40 y -> Nåtö – Sövdö – Bockholm – Ytterstö – Lempmo -> Roslax 16.45y

2. Keskiviikko m/s Karolina +358 40 717 3455 m/s Karolina
Roslax 12.50y -> Sördö – Lempnäs – Lempmo – Ytterstö – Äpplö – Bockholm – Sövdö – Nåtö -> Torsholma 14.40y
Torsholma 14.45y -> Nåtö – Sövdö – Bockholm – Äpplö – Ytterstö – Lempmo – Lempnäs – Sördö -> Roslax 16.15y

3. Torstai m/s Satava +358 40 849 5140
Roslax 12.20y -> Lempnäs – Äpplö – Bockholm – Sövdö – Nåtö -> Torsholma 14.40y -> Nåtö – Sövdö – Bockholm – Äpplö – Lempnäs -> Roslax 16.45y

4. Perjantai m/s Karolina +358 40 717 3455
Roslax 12.35y -> Ytterstö – Äpplö – Bockholm – Sövdö – Nåtö -> Torsholma 14.40y -> Nåtö – Sövdö – Bockholm – Äpplö – Ytterstö -> Roslax 15.55y

5. Sunnuntai m/s Karolina +358 40 717 3455
Roslax 11.30y -> Sördö – Lempnäs – Lempmo – Ytterstö – Äpplö – Bockholm – Sövdö – Nåtö – Härklot – Själö -> Torsholma 13.15y
Torsholma 13.20y -> Själö 15.15y -> Härklot – Nåtö – Sövdö – Bockholm – Äpplö – Ytterstö – Lempmo – Lempnäs – Sördö -> Roslax 16.45y

MATKA ON ILMAINEN! y = tilausvuoro