Houtskarissa on paljon näkemistä ja tekemistä kesällä. Tämän vuoden uutuutena ovat kauniit bussipysäkit, joita voit ihailla teiden varsilla. Miksipä et ottaisi jokaisen bussipysäkin edessä selfietä, jonka voit sitten lähettää kotiin ystävillesi? Tarjoamme myös ainutkertaisia saaristokokemuksia eri saarille kulkevilla lautoilla – ja kaikki ilmaiseksi! Lisätietoa saarihyppelystä löydät tästä.

Käydessäsi museoalueella voit kulkea pitkin Pyhän Andreaksen kultturipolkua. Polku alkaa kirkolta ja jatkuu Pyhän Andreaksen pappilan, seurakuntatalon ja vanhan mestauspaikan ohitse. Se ohittaa tämän jälkeen kunnantalon, nykyisen aluekonttorin, ja päätyy pitäjäntuvalle. Polku on merkitty kymmenellä tiedotuskyltillä kolmella eri kielellä.

Jos toiveissasi on aktiiviloma, voit vuokrata polkupyörän neljästä eri paikasta (CarfieldNäsbyn Vierasvenesatama/SkagenSaaristokoulu & Hyppeis VärdshusMossala Island Resort.) ja vierailla Träskin peruskoulun pienoisurheilukentällä. Voit myös treenata kuntopolulla, joka mutkittelee läpi metsän ennen Träskin risteystä.

Erikokoisia kajakkeja ja veneitä on vuokrattavissa sekä Mossalassa että Hyppeisissä, ja voit pelata minigolfia Näsbyn matkailuinfopisteen vieressä.

Myös lapset pitävät minigolfista, kiipeilemisestä kiipeilytelineillä Träskin peruskoulu pihalla sekä seinäkiipeilystä pienoisurheilukentällä. He haluavat varmasti myös tavata Kalakamut vierasvenesatamassa, josta saa myös lainaksi haavin vesileikkejä varten. Matkailuinfosta voi saada lainaksi ongen. Jos haluat kalastaa muilla välineillä kuin ongella sinun tulee olla perehtynyt kalastuslupasäädöksiin, joista on kerrottu esitteessä ‘’Tervetuloa saaristoon’’.

Voit myös ottaa rennosti ja kuljeskella luonnossa, tutkia uusia kasveja ja villieläimiä, poimia marjoja ja sieniä, katsella lintuja maalta ja mereltä tai ehkä pistäytyä uimassa Vittelundin hiekkarannalla. On myös mahdollista vuokrata sauna ainakin neljässä eri paikassa (Hyppeis, Mossala, Näsby, Saaristokoulu).