Yleiset kysymykset

Pientä apua kun hätä on suurimmillaan – siis mistä löytyy…?

Apteekki

M-Market Houtskär -kaupasta Nauvon Apteekin palvelupisteestä, löytyy lääkekaappi, mistä voit ostaa reseptittömiä lääkkeitä, siteitä jne. Katso aukioloajat FB:sta.

Säätiedotukset

Jos haluat tietää millaiset ilmat Houtskarissa on – katso sääasemasta: www.hasvader.fi

Kartat

Houtskarin karttoja saa kesäisin ilmaiseksi matkailuinfopisteestä sekä aluekonttorista – molemmat sijatsevat Näsbyssä.

Kalastus

Voit käydä ongella ilman kalastuslupaa. Jos haluat kalastaa muilla välineillä kuin ongella sinun pitää perehtyä kalastuslupasäädöksiin, joista on kerrottu Eräluvat -sivustolla. Sieltä löydät myös miten hankitaan kalastuslupa.

Lautta-aikataulu

Lautta-aikatauluja löytyy pienestä ruskeasta laatikosta jokaisen lautan kannelta sekä Cafe Stellalta Stella-lautalla. Voit myös hakea omasi turisti-infopisteestä tai katsoa netistä: www.finferries.fi

Leikkipuisto

Träskskolanin vieressä on suuri leikkipuisto. Se sijaitsee Houtskarinteillä 867, noin 3 km Näsbystä.

Linja-autoaikataulu

Linja-autoaikatauluja saa bussista ja netistä: TLO:n (Saaristobussin) aikataulut

Lautauspaikat

Jos kysyt kiltisti saat varmasti ladata puhelimesi turisti-infopisteessä. Sähköauotjen latausasema löytyy Houtskärs Gästgifverin ravintolan takapihalta.

Veikkaus

K-Kauppa Houtskär Bodenista löytyy Online-piste.

Pankkiautomaatti

Olemme pahoillamme, mutta Houtskarista ei löydy pankkiautomaattia. Lähin automaatti on Nauvossa. Pankkimme, Aktia Houtskär, on auki tiistaisin ja torstaisin klo 09-13. HUOM! Tarvitset käteistä jos kuljet bussilla. Korttimak-sua ei hyväksytä.

Pysäköintipaikat

Ota yhteyttä paikallisiin, siis maaomistajiin, jos haluat pysäköidä autosi pitkäksi aikaa.

Pyörähuolto

Jos pyöräsi hajoaa Houtskarin matkalla – ota yhteyttä turisti-infopisteeseen puh. 040 488 6085 niin saat ohjeita miten toimia!

Tankkaaminen

M-Market Houtskärin pihalla voit tankata kortilla kun kauppa on kiinni. Automaatti on auki 24/7. Sama koskee automaattia, joka sijaitsee rannassa veneitä varten. Siinä on toinenkin asema, jonka polttoaineen hinta pitää maksaa K-Kaupan kassalle.

Postikortit

Postikortteja löytyy Lyckebo Torgilta Näsbyssä kesäisin sekä molemmista lähikaupoista.

Postimerkit

Postimerkkejä voit ostaa M-Market Houtskär -kaupasta sekä Lyckebo Torgilta Näsbyssä kesäisin.

Punkkipihdit

Voit ostaa punkkipihdit Nauvon Apteekin palvelupisteestä M-Market Houtskär -kaupasta.

Rahanvaihtopaikka

Houtskarista ei löydy rahanvaihtopaikkaa ja täällä käytämme pelkästään EUROJA.

Jätehuolto

Pieniä vihreitä roskakoreja, mihin voit laittaa karkkipapereita jne, löytyvät monesta eri paikasta. Jos haluat päästä eroon suuresta määrästä jätteitä sinun pitää viedä ne lajitteluasemalle, Näsbyntie 86. Asema on auki torstaisin klo 15.00-16.45 sekä joka kuukauden viimeinen arkilauantai klo 09.45-12.45

Sauna

Voit vuokrata saunan tunniksi tai enemmän Hyppeis värdhusin luona, Mossala Island Resortissa, Näsby vierasvenesatamassa sekä Saaristokoulussa.

Septitankin tyhjentäminen

Asuntoautojen ja veneiden jäteveden tyhjennyspalvelu löytyy Näsbystä Vitteluddin laiturin vieressä.

Soutuveneet

Soutuveneitä voit vuokrata Hyppeis värdhusista ja Mossala Island Resortista.

Terveysasema

Houtskarin terveysasema on Näsbyssä. Ajanvaraukset arkisin +358 2 454 5222, klo 09-13. Päivystysvastaanotto arkisin +358 2 454 5220 klo 08-16.

Uimaranta

Uimaranta on Näsbyn Vitteluddissa. Se on auki koko kesän, paitsi uimakoulun aikana. Katso päivämäärät tapahtumakalenterista.

Lautta-aikataulut

Jokaisen vaijerilossin lossirannassa on kyltti, missä lukee taukojen kellonajat. Joka päivä on neljä 20 minuutin lakisääteistä taukoa. Lue lisää.

Pyörävuokraus

Houtskarissa löydät meidän pyöriä seuraavista pisteistä: Carfield, Näsbyn Vierasvenesatama/Skagen, Saaristokoulu & Hyppeis Värdshus, Mossala Island Resort.

WC

Yleiset WC’t löytyvät Lyckebo Torgilta, punaisen talon takana. HUOM! WC:itä löytyy jokaisen isomman lautan lauttarannasta sekä myös lau-toilta seuraavilla lauttaväleillä: Parainen-Nauvo, Korppoo-Norrskata, Korppoo-Houtskari, Houtskari-Iniö ja Iniö-Kustavi.