Näkyvyyttä Ahvenanmaalle saakka

Houtskarin läntisellä puolella, Jerviksessä, sijaitsee korkea kallio, josta on loistavat näkymät yli pääsaaren. Kalliolle rakennettiin vuonna 1993 näköalatorni, josta hyvällä säällä näkee Ahvenanmaalle saakka.

Borgberg on lintuharrastajille hyvä muuton seurantapaikka. Paikan ohittaa etenkin syksyisin mm. pikkulintujen ja varpushaukkojen muuttovirrat ja keväisin voi seurata hanhien, piekanoiden ja kuikkalintujen muuttoa.

Borgberg kollaasi1

Jos saavut Houtskariin lautalla, löydät Borgbergin ajamalla n. 9 km Houtskarintietä pitkin, kunnes saavut Träskin kylään. Käänny risteyksen kohdalla vasemmalle Hyppeisiin päin. Aja tätä tietä noin 3,5 km kunnes Jerviksen kylän peltojen jälkeen tien oikealla puolella on musta pieni ”Borgberg”- kyltti. Parkkipaikkoja löytyy noin 50 m ennen kylttiä, mäen päällä tien molemmin puolin.

Jos tulet Mossalan suunnasta, aja n. 2,5 km suoraan Kivimon lossilta, kunnes saavut risteykseen, jossa lukee Näsby-Turku. Käänny oikealle ja heti sen jälkeen uudestaan oikealle Hyppeisiin. Seuraa sitten ohjeita yllä, miten pääset Hyppeisten-tietä pitkin Borgbergille.

Reitti kalliolle on jyrkkä! Vaikeimpiin kohtiin on rakennettu rappuset, mutta kalliolle ei kannata nousta, jos on vaikeuksia liikkua.