Houtskarin läntisellä puolella, Jerviksessä, sijaitsee korkea kallio, josta on loistavat näkymät yli pääsaaren. Kalliolle rakennettiin vuonna 1993 näköalatorni, josta hyvällä säällä näkee Ahvenanmaalle saakka.

Borgberg on lintuharrastajille hyvä muuton seu- rantapaikka. Paikan ohittaa etenkin syksyisin m.m. pikkulintujen ja varpushaukkojen muuttovirrat ja keväisin voi seurata hanhien, piekanoiden ja kuikkalintujen muuttoa.

Jos saavut Houtskariin lautalla, löydät Borgbergin ajamalla n. 9 km Houtskarintietä pitkin, kunnes saavut Träskin kylään. Käänny risteyksen kohdalla vasemmalle Hyp-peisiin päin. Aja tätä tietä noin 3,5 km kunnes Jerviksen kylän peltojen jälkeen tien oikealla puolella on musta pieni ”Borgberg”- kyltti. Parkkipaikkoja löytyy noin 50 m ennen kylttiä, mäen päällä tien molemmin puolin.

Jos tulet Mossalan suunnasta, aja n. 2,5 km suoraan Kivimon lossilta, kunnes saavut risteykseen, jossa lukee Näsby-Turku. Käänny oikealle ja heti sen jälkeen uudestaan oikealle Hyppeisiin. Seuraa sitten ohjeita yllä, miten pääset Hyppeisten-tietä pitkin Borgbergille.

Reitti kalliolle on jyrkkä. Vaikeimpiin kohtiin on rakennettu rappuset, mutta kalliolle ei kannata nousta, jos on vaikeuksia liikkua.