Vi är Medborgarinstitutet Kombi, det är vi och våra fantastiska lärare!

Vi drivs av vilja att erbjuda invånarna nya kunskaper genom hela livet. Valfriheten är vårt trumfkort, invånaren har förmånen att kunna välja och vraka i vårt breda kursutbud. Vi vill vara den som gör det möjligt. Det har vi gjort i över 70 år och det ska vi fortsätta göra.

Skärgårdens Saariston Kombi ordnar kurser runt hela Pargas stadsområde. I Houtskär ordnar vi årligen ca. 600 lektioner olika sorters kurser; både långa och korta. Till de gamla favoriterna hör Möbelrenovering, Vävning och båtbyggeri. Även de olika sorters gympakurserna har alltid varit lika populära. Vi har också ordnat en hel del kortkurser som matkurser, hundkurser, handarbetskurser.

Vi skickar en kurskatalog till varje hem två gånger per år. Höstens anmälning är i slutet av augusti och vårens i början av januari. Du kan även studera vårt kursutbud på vår hemsida. Aktuella grejer på gång hittar du på vår Facebook-sida.

Vi är här för dig! Har du kursönskemål så kom och hälsa på. Institutsekreteraren sitter från måndag till onsdag på områdeskontoret. Och vill du själv bli en Kombi-lärare så låt oss veta om det.

Vi vill vara bäst och det har vi som agenda varje dag, och vi gör det med leende på läpparna.